fredag 16. oktober 2015

Lightpainting

I uke 41 og 42 har vi jobbet med lightpainting ved bruk av lukketid. Denne oppgaven var veldig morsom å utføre ettersom vi selv kunne velge motivet og hvor vi ville at lyset skulle gå. I denne oppgaven måtte vi samarbeide for å få et bra resultat, og dette syntes jeg vi fikk veldig bra til etterhvert. I begynnelsen var det vanskelig siden vi fikk med personen som tegnet rundt en av oss andre, men vi mestret dette etter litt øving. Alle bildene er tatt med Canon EOS 550D. Har valgt ut noen av mine favoritter som jeg redigerte i Photoshop. Der klippet jeg bildene ved hjelp av ``crop``, og redigerte fargene med ``curves``.


Dette bildet er vakkert. Med hjelp at lukketid og lommelykt har vi skapt en kule av lys rundt Kristina. I gruppen diskuterte vi hva bildet kunne tolkes som, men vi kom frem til at bildet representerer godhet, mot og tro. Personen inni kulen har har reist seg, og fått nye krefter til å kjempe.

Dybdeskarphet: f/9
ISO: 200
Eksponeringstid: 29 sekBildet er dystert, og består av farger som står i kontrast til hverandre - svart og hvit. Her tenkte vi oss at mørket representerer ondskap og lyset godhet. Personen inni bildet er ondskapsfull, men er i ferd med å bli bekjempet av det gode. Vi ser at skikkelsen faller sammen, og det gode beseirer det vonde. 

Dybdeskarphet: f/5
ISO: 400
Eksponeringstid: 4 sek


Dette er et foto som gleder meg. Ved å ta i bruk blått lys laget vi en ballkjole. Den er vakker, og vi ser at personen er lykkelig og stolt. Blått hører til den kalde delen av fargeperspektivet, og kan symbolisere uendelighet. Den kan tolkes på den måte at personen har vært preget av frykt, men nå fått ro i nervene og tenker klare tanker hvor hun drømmer seg bort. 

Dybdeskarphet: f 3,5
ISO: 100
Eksponeringstid: 27sek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar