torsdag 10. september 2015

Glass


Uke 36 og 37 har vi jobbet med fotografering av epler og glass. Tema for øvelsen var eksponerings trekanten. I denne oppgaven skulle vi samarbeide to og to, og jeg jobbet med Kristina. Vi utførte oppgaven med å legge ut ulike typer glass og epler på forskjellige stasjoner. Her fikk vi prøve å lage diverse oppstillinger på elementene, og eksperimentere med lukketid, ISO og blender åpning. Lukketid er hvor raskt eller langsomt du har stilt tid når du eksponerer. ISO er lysmåling, hvor sensitiv ``filmen``  er i forhold til lite lys og mye lys. Blenderåpning vil si hvor mye eller hvor lite åpning du stiller inn på lensen (f-stop). Jeg skal nå vise et overeksponert, undereksponert og et ``just right`` bilde.  Dette resulterte eksperimentet i:

Overeksponert

Glass


F-stopp: F/8
Eksponeringstid: 1/100
ISO: 3200

Dette bildet er overeksponert, det vil si at bildet er tatt med for mye lys. Ellers syntes jeg motivet i denne settingen var veldig levende og spennende. Grunnen for at dette bildet ble overeksponert var fordi eksponeringstiden var for lav. Glassene på dette bildet er plassert meget bra i forhold til det gyldne snitt, selve motivet er plassert litt til høyre. Vannspruten til venstre gjør at bildet ikke blir kjedelig.


Undereksponert

Glass

F-stopp: F/8
Eksponeringstid: 1/800
ISO: 3200

Dette bildet var derimot veldig undereksponert, det vil si at bildet har for lite lys. Det finnes altså ingen veldig lyse områder i bildet. Syntes det er kult at bildet er  iscenesatt hvor situasjonen ser ekte ut. Man får et inntrykk av at det store og det lille glasset akkurat har veltet.


``Just right``

Glass

F-stopp: F/8
Eksponeringstid: 1/300
ISO: 3200

Dette er et bilde som blir kalt ``just right``, det vil si at bildet har akkurat perfekt lys. Det er ingen for mørke eller for lyse områder. Vi tok mange bilder før vi ble fornøyde. Det vi fant ut underveis var at det ble best resultat når vi satt motivet ved vinduet, dette gjorde at vi fikk dagslys. Lyset ute gjorde at vi fikk frem speilbilder i vannet, noe som ble et nydelig resultat. 


Redigering 

glass

Jeg og Kristina ble veldig fornøyde med de siste bildene, og ville derfor prøve oss frem litt i Photo shop. Etter skolen dro vi hjem til Kristina, her forsterket vi fargene, gjorde bildet skarpere og endret kontrastene. Dette har vært veldig lærerikt og en morsom oppgave. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar